Producten:

[Prothese] [Kroon- en Brugwerk] Overige producten [Nieuwe producten]

 

Tanden bleken

Klik hier voor een vergroting


 

Verkleurde tanden zijn goed te behandelen met een bleekmethode. Het beste resultaat wordt behaald bij gelijkmatige gele verkleuringen. De tandarts kan het beste bepalen op welke wijze een verkleuring moet worden behandeld.

Tanden kunnen witter worden gemaakt door een behandeling met speciale bleekmiddelen. De duur van de totale behandeling kan varieren van een tot zes weken.

Op de foto is een model met bleeklepel te zien.

Gebitsbescherming

Klik hier voor een vergroting


 

Bij veel sporten loopt het gebit gevaar. Harde klappen en rondvliegende ballen kunnen zware schade aanrichten. Daarom is gebitsbescherming zeer aan te raden en in een aantal gevallen zelfs verplicht.

Een goede gebitsbeschermer vangt klappen op en verdeelt de kracht, zodat meestal geen schade optreedt. Er bestaan verschillende soorten. In de winkel zijn standaard beschermers verkrijgbaar. Die zijn relatief goedkoop, maar de pasvorm is niet gegarandeerd.

Via uw tandarts of rechtstreeks bij ons laboratorium kunt U een beschermer laten maken die volledig is afgestemd op uw gebit.

 

Kleuren

Klik hier voor een vergroting


 

Gebitsbeschermers worden gedragen bij b.v. hockey, waterpolo, kickboksen etc. Ze zijn in verschillende kleuren te leveren, zelfs de nederlandse vlag is mogelijk.

Drumplaat

Klik hier voor een vergroting

 

 

Veel mensen hebben last van tandenknarsen. Dit is het krachtig over elkaar schuren van tanden en kiezen. Meestal gebeurt dit in de slaap.

Uw kauwspieren zijn dan hyperactief. Dit kan leiden tot abnormale slijtage van de tanden en kiezen. Tandenknarsen kan verschillende oorzaken hebben. Slaapstoornissen worden ermee in verband gebracht, maar ook erfelijkheid speelt een rol. Ook stress, roken en alcoholgebruik zijn van invloed. Door het dragen van een drumplaat kan de schade van het knarsen verminderd worden. Een drumplaat is een uitneembare plaat van kunsthars, die over de boventanden gedragen wordt

 

Splint

Klik hier voor een vergroting

 

Voor de correctie van kaakgewrichtsklachten kan de tandarts door ons laboratorium een splint laten maken. De 4 knopankers houden de splint op zijn plaats.