Geachte bezoeker,

Via deze pagina willen we u op de hoogte houden van gebeurtenissen en ontwikkelingen in ons laboratorium.

Gerard en Inge van Raay
Uitnodiging Informatieavond - 'Waar Cementeren & Full Zirkon bij elkaar komen'
14-12-2015

Geachte heer/mevrouw,

Cementatie en translucent full zirkon; het zijn nieuwe ontwikkelingen die de tandtechniek nieuwe kansen biedt. Kansen die wij inmiddels met beide handen hebben aangegrepen. Want wat biedt translucent full zirkon ons en wat is nu echt goed cementeren?

Om die vragen te beantwoorden, nodigen wij u uit voor een informatieavond op 28 januari 2016. Sprekers als Roland Delmonte, Peter Schouten en Gerard van Raay brengen u die avond op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen, nieuwste materialen en laatste cementeertechnieken.

Het Programma:
Ontvangst
18.30 - 19.00
Introductie van ons Tandtechnisch Lab.
Gerard van Raay
19.00 - 19.15
Toelichting op Katana ultra translucent zirkon
Roland Delmonte, Mardent
19.15 – 19.45
Korte Pauze
19.45 - 20.00
Lezing over de laatste cementeertechnieken
Peter Schouten, Kuraray Dental
20.00 – 21.15
Afsluitende borrel
21.15 – 22.00

Enthousiast? Meld u zich dan aan voor deze gratis informatieavond. Graag horen wij met hoeveel personen u komt. U kunt dit laten weten door te mailen naar katanainfoavond@kuraraydental.nl

Locatie van deze avond is Landgoed Groot Kievitsdal, Hilversumsestraatweg 19 te Baarn.

Tot dan!

Vriendelijke groeten, Gerard en Inge van Raay

Baarns Tandtechnisch Laboratorium


Hogere eigen bijdrage implantaatgedragen prothese per 1 januari 2016
19-06-2015

De eigen bijdrage voor de implantaatgedragen gebitsprothese gaat per 1 januari 2017 omhoog. Dit heeft minister Schippers van VWS de Tweede Kamer gemeld. Schippers wil op advies van Zorginstituut Nederland de eigen bijdrage voor deze vorm van gebitsprothese meer in evenwicht brengen met die voor de normale gebitsprothese.

De KNMT deelt de inzet van de minister en het Zorginstituut. In de huidige praktijk komt het regelmatig voor dat een normale prothese voor de patiŽnt duurder uitvalt dan de (hoogwaardige) implantaatgedragen prothese. Zowel de minister als het Zorginstituut als de KNMT vinden dat ongewenst.

Bron: KNMT, 19-06-2015


Hoe gezond is uw mond
17-11-2014


Wist u dat er een relatie bestaat tussen een gezonde mond en een gezond lichaam? Ontdek hoe belangrijk de gezondheid van uw mond is. Klik hier voor een test.


Mondgezondheid belangrijk
12-11-2014

Een goede mondgezondheid is belangrijk voor de kwaliteit van leven. Dat geldt zeker ook voor cliŽnten in verpleeghuizen. Er is een flinke investering nodig om de kwaliteit van mondzorg voor kwetsbare ouderen te verbeteren.

lees meer >>


Gebitsbeschermer verplicht
25-09-2014

De koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB) heeft het dragen van een gebitsbeschermer verplicht gesteld vanaf het seizoen 2015/2016. Deze nieuwe maatregel geldt  voor alle spelers, van hoofdklasse tot de aller jongste jeugdteams. Het dragen van een op maat gemaakte gebitsbeschermer heeft de voorkeur.

Bij het Baarns Tandtechnisch laboratorium of bij uw tandarts kunt u een bitje laten aanmeten. Een op maat gemaakt bitje biedt veel voordelen, het draagcomfort is veel plezieriger, het praten, slikken en ademen gaat zonder problemen en het biedt een optimale bescherming. Een klap met de bal of de stick wordt door het bitje opgevangen en de kracht wordt verdeeld over een groter oppervlak.

Ook als u een beugel draagt is het maken van een gebitsbeschermer geen enkel probleem. Er wordt voldoende ruimte in de gebitsbeschermer gecreŽerd waardoor deze makkelijk over de draad met slotjes valt.

Wij maken de gebitsbeschermers uit twee lagen en kunnen ze in diverse kleuren leveren, zelfs in rood-wit-blauw.

Meer over gebitsbescherming op deze site in 'Overige producten'

lees meer >>


Implantologie op locatie
15-09-2014

Sinds kort bieden wij de mogelijkheid om een 'klikgebit' aan te laten meten. Voor het plaatsen van de implantaten hoeft u dan niet meer naar het ziekenhuis. De implantoloog komt in ons laboratorium om te implanteren.

lees meer >>